22 March, 2011

Η σειρά της Λιβύης

Φάγαμε το παραμύθι χωρίς καμία σκέψη και αντίδραση. Είμαστε αποχαυνωμένοι μπροστά στους δέκτες μας να παρακολουθούμε τα όσα συμβαίνουν στο κόσμο. «Έχουμε τα δικά μας προβλήματα» θα έλεγε κάποιος. «Εδώ ο κόσμος χάνεται, κοίτα την Ιαπωνία» θα έλεγε κάποιος άλλος. Η αλήθεια είναι ότι δε μπορούμε να κάνουμε και τίποτα, όπως δε μπορέσαμε και σε προηγούμενες εισβολές! Ήρθε η ώρα της Λιβύης. Είναι η σειρά της.

Το σχέδιο είναι σχετικά απλό, δοκιμασμένο και πετυχημένο! Με μονόπλευρη προπαγάνδα, τα διεθνή μέσα ενημέρωσης παρουσιάζουν τη σφαγή χιλιάδων αθώων από το αυταρχικό καθεστώς.*
Η «Συμμαχία» με πρόσχημα τη βοήθεια στους άμαχους, βομβαρδίζει ανελέητα τη χώρα ώσπου να καταστρέψει την υποδομή της. Μετά, καθαιρεί τον «δικτάτορα», ανεβάζει μια «δημοκρατική κυβέρνηση» και χρεώνει δισεκατομμύρια για την ανοικοδόμησή της χώρας. Δοκιμασμένο και πετυχημένο στη Σερβία, το Αφγανιστάν και το Ιράκ. Τώρα είναι η σειρά της Λιβύης! Επίσης, οι «ανθρωπιστικοί βομβαρδισμοί» εμπλουτίζουν με ουράνιο το έδαφος & υπέδαφος της χώρας, προσφέροντας καρκινογενέσεις και τερατογενέσεις στον πληθυσμό!

Κανένα ΜΜΕ δε τολμά να μας πει για το παρασκήνιο των συμφερόντων. Για τα συμβόλαια του Καντάφι με πετρελαϊκές εταιρίες των «Συμμαχικών χωρών» (Βρετανία, Γαλλία, ΗΠΑ) και την αλλαγή στα ποσοστά εκμετάλλευσης και κέρδους!
Πηγαίνοντας ένα βήμα παραπέρα, να αναλογιστούμε τις αλλαγές στα γεωπολιτικά συμφέροντα & ισορροπίες και ποιούς εξυπηρετούν περισσότερο στη περιοχή…
Επίσης, τεράστιο το κέρδος για την πολεμική βιομηχανία με μια πολεμική κινητοποίηση ευρείας κλίμακας.

Για να μη παρεξηγηθώ, δεν είμαι υποστηρικτής του Καντάφι η οποιουδήποτε αυταρχικού καθεστώτος. Απλά, αναρωτιέμαι αν αυτή η εισβολή είναι προς όφελος του λαού της Λιβύης (ρητορική ερώτηση).

Δε θα σχολιάσω την εμπλοκή και το ρόλο της Ελλάδας.


* Για να καταλάβετε το πώς δουλεύει η προπαγάνδα της τηλεόρασης, δείτε αυτό το video από το Ιράκ.

How the Media Created the Iconic Fall of Saddam's Statue

No comments: